Motions tarjoaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtääviä testaus- ja hyvinvointipalveluita fysioterapeuttisella näkökulmalla ryhmille, seuroille, liitoille ja yrityksille. Palvelumme sopivat niin kaveriporukoille, työporukoille kuin urheiluseuroille! Ota rohkeasti yhteyttä ja räätälöidään yhdessä juuri teidän tarpeisiinne sopiva paketti.

Testaukseemme kuuluvat liikkuvuus- ja lihasvoimatestit, joista saadaan tietoa oman kehon toiminnallisuudesta. Riittävä lihasvoima ja liikkuvuus tukevat kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia ja toimintakykyä. Kirjalliset testitulokset mahdollistavat lihaskunnon ja liikkuvuuden kehittämisen ja seurannan.

Classic- ja Premium- tason testauspalveluihin kuuluvat lihaskunto- ja liikkuvuustestien lisäksi InBody-kehonkoostumusmittaus, joka kertoo yksityiskohtaisesti muun muassa kehon lihas- ja rasvamassan määrän, sekä nestetasapainon. Tarjoamme ryhmille myös pelkkää kehonkoostumusmittausta.

Testaukset tapahtuvat pääosin LAB-ammattikorkeakoulun tiloissa Lahden kampusalueella, tai sovitusti yrityksen tai seuran omissa tiloissa. Jos olette kiinnostuneet muista toiminta- ja suorituskykyä, työergonomiaa tai esimerkiksi kestävyyskuntoa koskevista mittauksista ja testeistä, olkaa meihin rohkeasti yhteydessä!

Hyvinvointi on yksilön subjektiivinen kokemus omasta voinnista, johon vaikuttavat niin kehon kuin mielenkin terveys ja toimintakyky ympäristötekijöitä unohtamatta. Meillä on yksi keho ja yksi mieli, joiden hyvinvoinnista tulisi huolehtia päivittäin. Hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja lisäämiseen tarvitaan työkaluja ja voimavaroja, mutta toisinaan näiden työkalujen löytämiseen omasta arjesta tarvitaan uudenlaista näkökulmaa.

Hyvinvointiluentojemme ja Liike on lääke-teemaisten demojemme avulla voit löytää uusia tapoja edesauttaa hyvinvointia ja jaksamistasi. Tarjoamamme hyvinvointipalvelut voidaan toteuttaa LAB-ammatikorkeakoululla, tai omissa tiloissanne.

Työhyvinvointi koostuu työstä, terveydestä, turvallisuudesta ja hyvinvoinnista, josta on vastuussa työnantaja ja työntekijä. Työhyvinvoinnilla on merkittävä yhteys erilaisiin tulosmittareihin, sillä hyvinvoiva työntekijä on terve ja tuottava yksilö, jonka toiminta on itselle ja työyhteisölle turvallista. Motionsin työhyvinvointipalveluihin kuuluvat UKK:n kävelytesti, sekä ergonomiakartoitus ja -luento.

UKK-kävelytesti on hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnosta kertova testi, joka kartoittaa myös tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä. Kävelytesti toteutetaan lähes poikkeuksetta ulkona. Ergonomiakartoituksen tavoite on selvittää, ennaltaehkäistä ja korjata esimerkiksi kuormitus- ja ryhtivirheitä. Kartoitus suoritetaan ensisijaisesti tiloissa, joissa fyysinen työ tapahtuu.

Testien tuloksista keskustellaan henkilökohtaisesti testattavien kanssa fysioterapeuttisella näkökulmalla. Ergonomiakartoitukseen kuuluva luento on selkeäsanainen tietoisku työhyvinvointia lisäävästä ergonomiasta, sekä työntekijöille että esimiehille. UKK-kävelytesti ja ergonomiakartoitus sopivat erinomaisesti esimerkiksi yrityksille ja seuroille.